2.9.07

Σχολικό έτος 2007-2008

Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου.
Συννεφιασμένη Κυριακή... μοιάζεις με την καρδιά μου...

Ξεκινά από αύριο, 3/9/2007, η καινούρια σχολική χρονιά. Χιλιάδες δάσκαλοι και καθηγητές θα αμοληθούν στους δρόμους, για να φτάσουν στα σχολειά τους. Στα Δημοτικά θα συνεχίσουν οι εγγραφές ενώ στα Γυμνάσια και στα Λύκεια θα πρέπει να αναρτηθεί το πρόγραμμα για τις εξετάσεις των παραπεμπόμενων.

Οι εργάσιμες ημέρες ως την επίσημη έναρξη είναι μόνο πέντε. Σ' αυτές τις πέντε μέρες θα πρέπει μαθητές και καθηγητές να κάνουν τις εξετάσεις. Για τους καθηγητές δε με νοιάζει, δουλειά τους είναι. Εκείνα τα πιτσιρίκια σκέφτομαι, που σε πέντε μέρες θα πρέπει να εξεταστούν σ' όλα τα μαθήματα· γιατί υπάρχουν και μαθητές που λόγω ελλιπούς φοίτησης (π.χ. εξαιτίας κάποιας ασθένειας) χρωστούν όλα τα μαθήματα (11 ή 13, ανάλογα με την τάξη). Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρχουν περιπτώσεις που κάποιοι θα εξεταστούν την ίδια μέρα σε δύο ή σε τρία μαθήματα! Θα έρχονται το πρωί και θα φεύγουν το μεσημέρι, αφού έχουν εξεταστεί προφορικά και γραπτά.

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού ξέρουμε όλοι πόσο πολύ το εκπαιδευτικό μας σύστημα είχε προβλέψει για την επιμόρφωσή τους!

Έτσι, την Τρίτη το πρωί, στις 11 του Σεπτέμβρη, θα γίνει ο περίφημος αγιασμός, θα μοιραστούν τα βιβλία (αν θα έχουν έρθει, εννοείται πως δε θα έχουν έρθει όλα) και από την επόμενη στις τάξεις. Θα μεσολαβήσουν οι εκλογές και μετά με φόρα πολύ όλοι μαζί θα αρχίσουμε το σπουδαίο έργο μας, ξέρετε εκείνο ... "Another Brick in the Wall" (Μπορείτε να δείτε και το βίντεο.)Βέβαια, κάποια παιδάκια σε κάποιες καμένες περιοχές δε θα πάνε στα σχολειά τους. Λάθος το έγραψα. Κάποια παιδάκια σε κάποιες καμένες περιοχές θα πάνε στα καμένα σχολειά τους. Δεν είναι άλλωστε τόσο μεγάλο το πρόβλημα. Διαβάστε την ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Εκπαιδευτικών β/θμιας Εκπαίδευσης Ηλείας.

Στο μεταξύ θα έχουμε κι άλλα καινούρια βιβλία. Αφού διδάξαμε την περσινή δόση και είδαμε πόσο καλά είναι θα συνεχίσουμε με τα νέα. Δεν πειράζει κανέναν που δεν έγινε καμία αξιολόγηση των βιβλίων! Η Υπουργός ξέρει ότι εκτός από εκείνο της ιστορίας της Στ' Δημοτικού όλα τα άλλα είναι άξια. Τώρα που διορθώθηκε κι εκείνο, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:Για κάτι άλλο εκτός από λόγια και ατέρμονες συζητήσεις στον ιστοχώρο μου

"Ελληνικός Πολιτισμός"

Κάθε συνεργασία είναι καλοδεχούμενη!