17.11.07

Το Πολυτεχνείο και η άλλη ιστορία ... (αναθεωρημένο)

Την επόμενη μέρα της εισβολής στο Πολυτεχνείο με τις μάνικες προσπαθούν να "ευπρεπίσουν" τα κατορθώματα της νύχτας.

Τα χρόνια πέρασαν, και το υπουργείο παιδείας προτίμησε την εκούσια (;) εξαπάτηση ... για να είναι "ευπρεπές" το νέο βιβλίο ιστορίας της Γ' Γυμνασίου.

Περισσότερες πληροφορίες για την ιστορία της φωτογραφίας εδώ

Ευχαριστώ τον hominid για τις πληροφορίες.

6 σχόλια:

Myron είπε...

απίστευτο !!!

marianna είπε...

Έξοχη δουλειά το photoshop!!! Όπως και η απόσυρση του βιβλίου της Ιστορίας... τρομερά ψαγμένη απόφαση κι αυτή!!! Για να μην μας μείνει καμία απορία και -κυρίως- αμφιβολία ότι πρόκειται για επίφαση δημοκρατικότητας που τη φορά το ψευδές προσωπείο της -κατά τα άλλα- σύγχρονης και πολιτισμένης κοινωνίας μας!!!

hominid είπε...

Πάντως, η φωτογραφία είναι παλιότερη από το βιβλίο. Εδώ σε ένα φωτογραφικό αφιέρωμα του 2002 από το Athens Indymedia.

Γιάννης είπε...

Έχεις δίκιο hominid.
Τελικά τι συμβαίνει; Κάποιος στο παρελθόν έσβησε τα συνθήματα με το photoshop ή τα είχαν ασβεστώσει; Μήπως δεν υπήρχαν συνθήματα;
Δυστυχώς, δεν έχω το φωτογραφικό λεύκωμα του Πολυτεχνείου. Το δάνεισα κάποτε κι ακόμη μου το επιστρέφουν. Όποιος μπορεί ας βοηθήσει.

hominid είπε...

Λύθηκε το μυστήριο, Γιάννη. Από μεταγενέστερη επέτειο είναι η φωτογραφία. Αναλυτικά εδώ.

Έστω κι αν δεν έχει πέσει photoshop, λοιπόν, ίσως είχες δίκιο να υποψιάζεσαι ότι κρίθηκαν ενοχλητικά από κάποιους τα συνθήματα.

marjá είπε...

Μία παρατηρησούλα μόνο, Γιάννη, που δεν άπτεται του θέματος.... Τα σχόλια επειδή είναι με μαύρο χρώμα δεν φαίνονται στο μαύρο φόντο... Μπορείς να το ρυθμίσεις από το control panel του blogspot;Για κάτι άλλο εκτός από λόγια και ατέρμονες συζητήσεις στον ιστοχώρο μου

"Ελληνικός Πολιτισμός"

Κάθε συνεργασία είναι καλοδεχούμενη!