5.12.07

Αντιγράφω από το alfavita (TO BHMA

Συνολικά, 14 νέα διδακτικά βιβλία μπήκαν εφέτος στα δημοτικά σχολεία και 24 νέα διδακτικά βιβλία στο Γυμνάσιο. Η αξιολόγηση των βιβλίων αποφασίστηκε ότι θα ξεκινήσει τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο, ώστε να γίνουν έγκαιρα οι διορθώσεις και να μοιραστούν τα βιβλία στα σχολεία για την επόμενη σχολική χρονιά. Τη διαδικασία θα οργανώσει το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο και σε αυτήν θα πάρουν μέρος νηπιαγωγοί, δάσκαλοι, καθηγητές και σχολικοί σύμβουλοι. Η αξιολόγηση είχε σχεδιαστεί να γίνει πέρυσι μέσα στις σχολικές αίθουσες, αλλά δεν ξεκίνησε ποτέ εξαιτίας των προβλημάτων τα οποία δημιούργησε το βιβλίο της Ιστορίας για την Στ΄ τάξη του Δημοτικού.

« Παρακολουθούμε το χρονοδιάγραμμα και επισπεύδουμε εκείνες τις διαδικασίεςοι οποίες απαιτούνται, ιδιαίτερα τις διαδικασίες παραγωγής,έτσι ώστε με την έναρξη του νέου σχολικού έτους να μην αντιμετωπίσουμε ελλείψεις σε διδακτικά βιβλία » δήλωσε σχετικά ο κ. Λυκουρέντζος. «Σ ε σύντομο χρονικό διάστημα θα έχετε τον πλήρη κατάλογο των βιβλίων τα οποία θα διδαχθούν στο νέο σχολικό έτος » τόνισε ο υφυπουργός Παιδείας σε ερώτηση για το ποιο βιβλίο θα διδαχτεί την επόμενη χρονιά στο μάθημα της Ιστορίας του Δημοτικού.

Σε ερώτηση για την τελευταία έκθεση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), η οποία και εμφανίζει για μία ακόμη φορά την Ελλάδα σε χαμηλές θέσεις στην αποτελεσματικότητα του εκπαιδευτικού συστήματος, ο κ. Λυκουρέντζος θυμήθηκε το... εθνικό χρέος. « Η Ελλάδα αντιμετωπίζει το βάρος του δημοσίου χρέους », είπε, « καταβάλλουμε τεράστιους πόρους για την εξόφληση δανείων και τόκων προηγουμένων χρήσεων και συνεπώς οι δυνατότητες είναι περιορισμένες »...

Μετά την ποσοτική αξιολόγηση η οποία θα γίνει στα βιβλία με βάση τα ερωτηματολόγια θα ακολουθήσει και η ποιοτική αξιολόγηση, με παρατηρήσεις των σχολικών συμβούλων μέσα στην τάξη, που τα ευρήματα από τα ερωτηματολόγια θα αποδεικνύονται επί τόπου, όπως αναφέρουν στελέχη του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:Για κάτι άλλο εκτός από λόγια και ατέρμονες συζητήσεις στον ιστοχώρο μου

"Ελληνικός Πολιτισμός"

Κάθε συνεργασία είναι καλοδεχούμενη!