16.9.08

Σβήνουμε τα φώταΣτις 17 Σεπτεμβρίου, στις 10 παρά 10 το βράδυ

κλείνουμε όλα τα φώτα και όλες τις ηλεκτρικές συσκευές
για 10 λεπτά.

Αφήνουμε τη Γη ν' αναπνεύσει


6 σχόλια:

Επιμορφούμενος είπε...

Να αναπνεύσει για δέκα λεπτά; Το βλέπετε για καλή λύση κ. Παπαθανασίου;

Γιάννης είπε...

Για να το γράψω, μάλλον το βλέπω ως καλή προσπάθεια αφύπνισης.
Εσείς, πώς το βλέπετε;

Διονύσης Μάνεσης είπε...

Καλησπέρα.
Συμφωνώ. Όσο και αδύναμο να μοιάζει - και να είναι -, όσο και ασήμαντη σταγόνα σε έναν ωκεανό κινδύνων, παραβιάσεων, καταχρήσεων, αυθαιρεσιών, είναι κάτι. Κάτι που ψιθυρίζει, που προσπαθεί, που κρατάει συνειδήσεις.
Άλλωστε, ποια άλλη πρόταση υπήρχε για..σήμερα;

ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΕΥΘΥΜΙΟΣ είπε...

Πολλές φορές οι απλές προσπάθειες αφύπνισης λειτουργούν ως το άλλοθι της μετέπειτα συνεχιζόμενης αδράνειας. Συμμετέχω σε ένα ολιγόλεπτο happening και αυτή μου η συμμετοχή με αποενοχοποιεί για το μοντέλο ζωής που έχω επιλέξει και φυσικά με κανένα τρόπο δεν θα ήθελα να απωλέσω. Άλλωστε γι' αυτό αγωνίζομαι σκληρά σχεδόν όλη τη μέρα.
Αν υπάρχουν άλλες προτάσεις αφύπνισης δε γνωρίζω, όμως η ζωή μας η ίδια όπως την έχουμε καταντήσει στη βασίλισσα του θερμαϊκού μας δίνει αρκετά ερεθίσματα για καθημερινή δράση που γενικευμένα θα μας έδιναν περισσότερα από 10 λεπτά καλύτερης ποιότητας ζωής.

Γιάννης είπε...

Για τους ήδη αφυπνισμένους, σαφώς τα 10 λεπτά δεν είναι τίποτα σπουδαίο. Συμφωνώ ότι θα πρέπει να αλλάξουν περισσότερα πράγματα.
Η ανάρτηση, όμως, δεν αναφερόταν στους αφυπνισμένους αλλά κυρίως στους εν υπνώσει.

Αφού τα 10 λεπτά είναι λίγα για τους αφυπνισμένους, θα μπορούσαν να τα αυξήσουν σε 20 ή σε 120 ή ακόμη όλη την ημέρα ή μια βδομάδα ή ένα μήνα ή ...

Εννοείται πως μετά από το καλό υπάρχει και το καλύτερο, που ως υπέρβαση του καλού μετατρέπεται σε νέα θέση, συνεπώς θα βρεθεί ένα νέο καλύτερο και πάει λέγοντας...

Όμως, ας μην ξεχνούν οι αφυπνισμένοι ότι κύριο καθήκον τους είναι κυρίως η αφύπνιση των κοιμισμένων. Αν όλοι σ' αυτόν τον πλανήτη ήταν αφυπνισμένοι, εννοείται πως δε θα είχε λόγο ύπαρξης το κάλεσμα της 10λεπτης αφύπνισης.

Ανώνυμος είπε...

Σβήνουμε τα φώτα και η αστειότητα πέφτει σύννεφο. Για να δικαιολογήσουμε τα αδικαιολόγητα, τραβάμε και μια μέρα "σβήνουμε τα φώτα" και τα έχουμε καλά με τη συνείδησή μας, οι φαρισσαίοι! Αλλά συνεχίζουμε τις πράξεις μας, και ούτε γάτια ούτε ζημιά. Αχ, αυτές οι μέρες αφιέρωσης! Μεγάλη απάτη και παραπλάνηση, εκτός από ελάχιστες εξαιρέσεις. Ημέρα 'για να μην κόβουμε τα δέντρα", αλλά σε κάθε περίπτερο και ψιλικατζίδικο κείται κατακρεουργημένο με μορφή εφημερίδων και περιοδικών και από ένα δέντρο. Το δέντρο μετατράπηκε σε ένα σωρό απο εφημερίδες και περιοδικά, αλλά εμείς έχουμε τη συνείδησή μας ήσυχη, γιατί γιορτάζουμε την ημέρα "να μην κόβουμε τα δέντρα¨", κούνια που μας κούναγε. Έτσι και φέτος την "ημέρα σβήνουμε τα φώτα", παρατάθηκε αν δεν απατώμαι στην Αθήνα η λειτουργία των καταστημάτων μέχρι τις 9,30 το βράδυ. Κατά τα άλλα "σβήνουμε τα φώτα"!Για κάτι άλλο εκτός από λόγια και ατέρμονες συζητήσεις στον ιστοχώρο μου

"Ελληνικός Πολιτισμός"

Κάθε συνεργασία είναι καλοδεχούμενη!